يكشنبه ٢١ آذر ١٣٩٥ -

تحقیقات جنجالی دانشمند چینی تعلیق شد.

یكشنبه ١١ آذر ١٣٩٧ ساعت ١٣:٢٨ ب.ظ   ( بازدید : 47 نفر )

یک دانشمند چینی چند روز پیش ادعا کرد که اولین نوزاد انسان را با دستکاری ژنتیکی به دنیا آورده است و این ادعا سیلی از مباحث، واکنش‌ها و اظهارنظرها را از سراسر دنیا به‌ دنبال داشت. اکنون گزارشها حاکی از اینست که دولت چین تحقیقات وی را متوقف کرده است.

به نقل از ایسنا، جامعه علمی جهان و مردم سراسر دنیا در این هفته، هنگامی که "جیانکوی هه"(He Jiankui) ادعا کرد که اولین نوزادان دستکاری ژنتیکی شده جهان را به دنیا آورده است، در بهت فرو رفت.

"جیانکوی" می‌گوید با استفاده از روش ویرایش یا اصلاح ژن موسوم به "کریسپر کس۹"(CRISPR Cas۹)، ژن یک جفت نوزاد دختر دوقلو به نام‌های "لولو"(Lulu) و "نانا"(Nana) را ویرایش کرده است تا آنها را نسبت به ویروس اچ‌آی‌وی(HIV) مقاوم‌تر کند.

این پزشک چینی پس از اینکه با استفاده از فناوری کریسپر و برداشتن ژن "CCR۵ gene"، اصلاحاتی در رحم به وجود آورد، موفق شد در اوایل این ماه، دو نوزاد دختر دوقلو به دنیا بیاورد. ژن "CCR" ویروس نقص ایمنی بدن (اچ آی وی)، عامل ایجاد عفونت ایدز را از بین برده و کاری می‌کند که بدن جنین در برابر این بیماری مصون باشد.

در سال ۲۰۱۵، دانشمندان دانشگاه علم و فناوری جنوب چین (SYSU) برای نخستین بار ژن‌های داخل رحم انسان را با کمک فناوری کریسپر اصلاح کردند و توانستند ژن‌های خاصی را با این روش که عملکرد یک قیچی ژنتیکی دقیق را داشت، خارج کنند.

منبع : خوابگاه نرجس چاپ مطلب ارسال خبر به دوستان

رتبه بندی شما به مطلب فوق:

این مطلب فاقد نظر می باشد.

برای مشاهده اوقات شرعی کلیک نمایید ...